lauantai 12. helmikuuta 2011

Nokia ja Microsoft

Nokialla ja Suomella on edessä jännittävät ajat, kun Nokia julkaisi pe 11.2.2011 pitkäaikaisen strategisen yhteistyön Microsoftin kanssa.

http://conversations.nokia.com/nokia-strategy-2011/

Tämä on ehkä Nokian historian yksi suurimmista ja tärkeimmistä päätöksistä. Saa nähdä mihin se johtaa. Toivon mukaan se kuitenkin tarkoittaa Nokian parjatun käyttäjäkokemuksen paranemista ja tuotteiden nopeampaa markkinoilletuloa, jotka ovat olleet älypuhelinpuolella Nokian heikkoutena viimeaikoina.

Itse hankin vähän aikaa sitten uuden Nokian N8 -puhelimen, jossa on käytössä uusi Symbian^3 käyttöjärjestelmä (edelleen odotan pr1.1 päivitystä, joka piti olla saatavilla jo alkuviikosta?). Symbianin ja lupaavan MeeGo:n kannalta tämä tarkoittaa hidasta phase-outtia uuden WindowsPhone-käyttöjärjestelmän tieltä, mutta uskon että Nokian ja Microsoftin valtavilla resursseilla tästä saadaan aikaan erittäin toimiva kokonaisuus, joka kykenee ottamaan takaisin paikkansa huipulla. Tähän kun vielä lisätään Nokian yhteistyö Intelin kanssa niin tulevaisuudessa on odotettavissa todellisia mobiilitietokoneita.

Varmasti positiivisimpia asioita Nokia-Microsoft-yhteistyössä tulee olemaan Microsoft Office:n integrointi uusiin Nokian älypuhelimiin, sekä kalenterien jne. parempi synkronoitavuus tietokoneen ja kännykän välillä. Tällä hetkellä kalenterihärdelli on nimittäin aikamoista tuskaa varsinkin Gmailin ja N8:n välillä.. En vaan osaa..

Todella jännittävää nähdä tuoko MWC2011 jo uusia Microsoftilla-pumpattuja tuotejulkaisuja tai MeeGo-tuotteita (kauan odotettu Nokia N9?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti