lauantai 12. helmikuuta 2011

Oikean ruoan puolesta!

Suosittelen lämpimästi kaikille yhtään itsestään välittäville ihmisille seuraavaa.

Katso elokuvat:
Food matters
http://www.imdb.com/title/tt1528734/

Food Inc.
http://www.imdb.com/title/tt1286537/

Pikavinkit oikean ruoan puolesta:
-siirry luomu- ja lähiruokaan (luotettavaa oikeaa ruokaa ilman lisä- ja torjunta-aineita) http://www.luomu.fi/
-vältä eineksiä ja prosessoituja elintarvikkeita (valtavat määrät mitä eriskummallisimpia lisäaineita, ravintoaineköyhiä sairastuttavia aikapommeja)
-ei-luomuvihannekset voivat sisältää torjunta-ainejäämiä, käytettävissä on satoja erilaisia torjunta-ainekemikaaleja ja näiden kaikkien yhteisvaikutusta on aivan mahdoton tutkia (kemikaalikoktail). Usein keinotekoisten lannoitteiden avulla tehotuotettuja, joten ravintoainepitoisuudet ovat köyhtyneet. Verrattuna eineksiin tämä on kuitenkin ns. pienempi paha.


Oma näkemykseni länsimaiseen sairausepidemiaan:
-Elintarviketeollistumisen myötä ihmiset ovat alkaneet syödä epäterveellisiä ravintoköyhiä elintarvikkeita jotka sisältävät lukemattomia määriä mitä erikoisempia lisäaineita (joista osa on todistetusti terveydelle haitallisia). Epäkelvot ravintoaineet aiheuttavat sen, että keho ei saa kunnollisia rakennusaineita. Esimerkkinä huonot rasvat (margariinit, transrasvat), joista soluseinät rakentuvat. Kun solutseinät ovat rakentuneet epäkelvoista ainesosista, ei ravintoaineet pääse imeytymään soluseinien läpi kunnolla. Vielä kun nuo ravintoaineet ovat tehotuotettuja (köyhdyttää ravintoaineita), prosessoituja (tuhoaa ravintoaineita) ja vielä useaan kertaan pakastettu/kypsennetty (loputkin ravintoaineet tuhottu) niin juuri mitään ravintoaineita ei pääse imeytymään elimistöön, jolloin ihminen on jatkuvasti aliravittu. Tällöin keho antaa signaalin syödä lisää täyttääkseen tämän vajeen. Monet lisäaineet sekoittavat muutenkin aineenvaihdunnan, jolloin on hyvin ymmärrettävää että syödään liikaa ja lihotaan. Tästä tulee pahan kierre, jolloin haitalliset aineet kasaantuvat elimistöön ja seurauksena on erilaisia länsimaisia sairauksia (liikalihavuus, sydän- ja verisuonisairaudet, diabetes jne.).

Samaan aikaan elintarviketeollisuus käärii valtavat voitot. Toinen hyötyjä tästä on tietysti lääketeollisuus, joka erilaisten lääkkeiden muodossa käärii valtavat voitot. Ei olekaan ihme, että nämä kaksi teollisuudenalaa ovat yhdet tuottoisimmista ja ne tukevat erinomaisesti toisiaan. Valtiolta puuttuu aito tahto ja rohkeus korjata tämä sairausepidemia.

Mitä siis tehdä? Ensimmäiseksi, vastuu on sinulla ja samalla vapaus valita ja näin valta. Kuten Egyptin esimerkki osoitti, kansa voi halutessaan vaikuttaa asioihin. Tämän pitäisi pelottaa valtaapitäviä tahoja ja osoittaa heidän kuolevaisuutensa. Ja juuri näin pitääkin olla. Kansalla on valta, sinulla!

Kun syöt monipuolisesti terveellistä lisä- ja torjunta-ainevapaata luonnonmukaisesti viljeltyä luomuruokaa kehosi saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ja alkaa korjaamaan itse itseään. Ruoka toimii lääkkeenä ja normaalitilassa kehon oma puolustusjärjestelmä toimii todella tehokkaasti korjaten kaikki ongelmat olettaen että keholla on oikeat resurssit käytettävissään. Sinulla on siis jo lääke moniin vaivoihin sisäsyntyisesti, jos vaan annat kehon toimia normaalitilassa.

En voi enää luottaa ruokasuosituksiin, enkä elintarviketeollisuuteen tai valtioiden kykyyn valvoa/hallinnoida/kontrolloida mikä on terveellistä ja mitä saa kaupoissa myydä. Joudun ottamaan itse selvää asioista, joka sinänsä on ok, vastuu omasta terveydestä on jokaisella itsellään. En voi silti hyväksyä nykyistä järjestelmää, joka ei aidosti halua korjata tilannetta.

Loppukaneetiksi haluan kuitenkin sanoa, että kohtuus kaikessa. Eli välillä voi syödä ihan mitä haluaa, kunhan pääasiallinen ruokavalio on terveellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti